سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مردی به پیامبر صلی الله علیه و آله گفت : «ای رسول خدا ! به من کاری بیاموز که چون انجامش دهم، خدا در آسمان، وزمینیانْ دوستم بدارند» .حضرت فرمود : «به آنچه نزد خداوند است، رغبت کن، تا خداوند دوستت بدارد و به آنچه نزد مردم است، بی میلی نشان بده، تا مردمْ دوستت بدارند» [امام صادق علیه السلام]
 
سه شنبه 89 تیر 29 , ساعت 3:58 صبح

سید حسن نصرالله متولد 31 اگوست 1960م است. او در روستای «البزوریه» در جنوب لبنان به دنیا آمد. پدرش «عبدالکریم»، میوه ‌فروشی می‌کرد و حسن برای کمک به مغازه او سر می­زد. پدرش، عکس امام موسی‌صدر را به دیوار مغازه زده بود. این عکس بود که نخستین جرقه‌های محبت موسی صدر و جنبش محرومان را، در دل سید حسن روشن کرد.

«سید حسن» با هیچ‌ یک از علمای دینی آن ‌وقت ارتباط نداشت و خانواده‌اش هم، یک خانواده دینی شاخص نبود، ولی سیدحسن نوجوان، علاقه‌مند به دین بود و این علاقه به انجام فرایض معمول, مانند نماز و روزه محدود نمیشد. او در پی فراتر از این‌ها بود. این علاقه وی را واداشت که با سن اندکش(16سالگی) راهی نجف شود و تحصیلات حوزوی خود را در آنجا آغاز کند.

بعد از دو سال یعنی در سال 1978م، سید حسن به لبنان بازگشت و در مدرسه الامام المنتظر(عج) ـ که شهید سید عباس موسوی آن را تأسیس کرده بود ـ تحصیلات حوزوی خود را پیگرفت. در همان حال، به فعالیت‌های سیاسی در جنبش امل مشغول و مسئول سیاسی جنبش امل با مسئولیت امام موسی صدر در منطقه بقاع شد.

پس از آن که امام موسی صدر در لیبی به صورت مرموزی ربوده شد، اختلافات بسیاری در سطح رهبری جنبش امل به وجود آمد. در اثر این اختلافات عده‌ای از رهبران این جنبش از آن فاصله گرفته و دست به تأسیس، حزب‌الله لبنان زدند.

سید حسن در حزب‌الله نیز مسئولیت‌های مختلفی را به عهده‌ گرفت؛ از جمله عضویت در شورای رهبری حزب‌الله

با این همه، سید حسن از فضای درس و بحث فاصله نگرفت و به تحصیلات علمی خود ادامه داد تا جایی که در سال 1989م(29 سالگی) برای تکمیل تحصیلات خود به قم مهاجرت کرد، اما حملات گسترده اسرائیل به لبنان و مبارزات حزب‌الله به او اجازه نداد بیش از یک سال در قم بماند، پس بار دیگر به لبنان بازگشت تا در کنار برادرانش به مبارزه با رژیم صهیونیستی بپردازد.

در سال 1992م، و یک روز پس از شهادت سید عباس موسوی(دبیرکل وقت حزب‌الله لبنان) با اجماع شورای رهبری حزب‌الله، سید حسن نصرالله، به عنوان دبیرکل جدید این جنبش شناخته شد. سیدی جوان، انقلابی، پرکار و مرید ولایت, مسئولیت حزب‌الله را به عهده گرفت

سپتامبر 1997م دو تن از رزمندگان حزب‌الله در حمله استشهادی به مواضع ارتش اسرائیل در منطقه جبل‌الرفیع در جنوب لبنان به شهادت رسیدند و پیکر آنان به دست نیروهای اسرائیلی افتاد. تلویزیون اسرائیل بدون اطلاع از هویت این دو نفر، تصویر خون‌آلود آنان را به نمایش گذاشت. به سرعت مشخص شد که یکی از این دو تن، سید هادی، فرزند سید حسن نصر‌الله، دبیر کل حزب‌الله است. انتشار این خبر همانند بمبی در جامعه لبنان صدا کرد.

این واقعه، موجی خروشان از احساس همدردی، احترام و شیفتگی را نسبت به دبیر کل حزب‌الله در پی داشت، به گونه‌ای که آحاد ملت لبنان از هر دین و مذهبی، تحت تأثیر شدید این واقعه قرار گرفتند.ودوست ودشمن پیام تسلیت فرستادند

لیست کل یادداشت های این وبلاگ